HITELES FORDÍTÁS

Mi a hiteles szakfordítás?

Hiteles fordítás az a fordítás, melynek az eredeti dokumentummal való egyezését az arra jogosult személy tanúsítja. Az eredeti dokumentum (vagy annak másolata) és a fordítás nemzeti színű szalaggal összefűzésre kerül egy olyan záradékkal, amelyben a kiállító tanúsítja a két dokumentum egyezését.

Ki állíthat ki hiteles fordítást Magyarországon?

A közhiedelemmel ellentétben nem csak az Országos Fordító és Fordítás Hitelesítő Iroda (OFFI) készíthet ilyet. "Cégkivonat hiteles fordítására, valamint a cégjegyzékbe bejegyzendő adatoknak és cégiratoknak az Európai Unió bármely - a cég választása szerinti - hivatalos nyelvére történő hiteles fordítására a szakfordító vagy szakfordító- lektor képesítéssel rendelkezők is jogosultak."

A többi esetben pedig fontos tudni, hogy a különböző magyarországi hatóságok, szervezetek nem minden esetben ragaszkodnak az OFFI általi hitelesítéshez, hanem elfogadják az irodánk által kiállított úgynevezett hivatalos záradékolt szakfordítást is, ezért érdemes mindenképpen erről előzetesen érdeklődni. 

KÍNÁLATUNK:
  1. Honlapfordítás
  2. Anyakönyvi kivonatok fordítása
  3. Cégismertetők, szerződések, aláírási címpéldány stb. fordítása
  4. Bizonyítványok, indexek fordítása

Az OFFI hitelesítési joga Magyarországon kívülre nem terjed ki. Az elmúlt években rengeteg hivatalos, záradékolt fordítást készítettünk cégalapítás céljából Ausztria , Németország , az Egyesült Államokba való kivándorlás esetére, olaszországi bíróságok és még sok egyéb más külföldi hatóság részére, akik minden esetben elfogadták ezeket a hivatalos fordításokat

Kérdése van? 06306675656

 
Back to top